Tart a Facebooktól a Yahoo

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com / Digibiz.hu

Címkék: Yahoo | Facebook | látogatottság

2010.
12.28.
11:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy felmérés szerint a Facebook maga mögé utasította a Yahoo-t, és így a harmadik legnagyobb weboldal lett a világon. Amerikában viszont fordított a helyzet, mert ott a Facebook a negyedik, míg a Yahoo az első. Annyi azonban biztos, hogy jelenleg a Yahoo legveszélyesebb riválisa a közösségi oldal.

Megtörtént, amit már sokan megjósoltak előre: a ComScore adatai szerint Facebook a harmadik legnagyobb weboldal lett, letaszítva a dobogóról a Yahoo-t - írja a TechCrunch.

Novemberben a Facebooknak 648 millió egyedi látogatója volt, míg a Yahoo-nak 630 millió. Októberben még fej-fej mellett haladt a két oldal 633 millió látogatóval, de már ebben a hónapban lehagyta a Yahoo-t a legnagyobb közösségi oldal. Csupán két nagyobb webes vállalat van a Facebooknál. Az egyik a Microsoft, aminek összesen 869 millió látogatója volt, a másik pedig a Google 970 millió látogatóval.

TechCrunch.com

A Facebook előretörése már várható volt, hiszen az oldal körülbelül 18 hónappal ezelőtt lett a világ negyedik legnagyobb weboldala. A Google Trends adatai alapján a Facebook már a nyár közepén leelőzte a Yahoo-t.

Ma már a Facebooké az amerikai display hirdetések negyede, ami kétszer annyi, mint a Yahoo-é. Nem csoda, hogy a Yahoo elnöke, Carol Bartz saját bevallása alapján nem a Google-t, hanem a Facebookot tartja a legnagyobb ellenfelének.

Ennek ellenére Amerikában a Facebook még mindig csak negyedik 152 millió havi látogatóval, a Yahoo pedig első 181 millió látogatóval. Korábban mi is megírtuk, hogy bajban van a Yahoo, azonban ezek az eredmények alapján még nincs veszve minden.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés