Tart a Facebooktól a Yahoo

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com / Digibiz.hu

Címkék: Yahoo | Facebook | látogatottság

2010.
12.28.
11:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy felmérés szerint a Facebook maga mögé utasította a Yahoo-t, és így a harmadik legnagyobb weboldal lett a világon. Amerikában viszont fordított a helyzet, mert ott a Facebook a negyedik, míg a Yahoo az első. Annyi azonban biztos, hogy jelenleg a Yahoo legveszélyesebb riválisa a közösségi oldal.

Megtörtént, amit már sokan megjósoltak előre: a ComScore adatai szerint Facebook a harmadik legnagyobb weboldal lett, letaszítva a dobogóról a Yahoo-t - írja a TechCrunch.

Novemberben a Facebooknak 648 millió egyedi látogatója volt, míg a Yahoo-nak 630 millió. Októberben még fej-fej mellett haladt a két oldal 633 millió látogatóval, de már ebben a hónapban lehagyta a Yahoo-t a legnagyobb közösségi oldal. Csupán két nagyobb webes vállalat van a Facebooknál. Az egyik a Microsoft, aminek összesen 869 millió látogatója volt, a másik pedig a Google 970 millió látogatóval.

TechCrunch.com

A Facebook előretörése már várható volt, hiszen az oldal körülbelül 18 hónappal ezelőtt lett a világ negyedik legnagyobb weboldala. A Google Trends adatai alapján a Facebook már a nyár közepén leelőzte a Yahoo-t.

Ma már a Facebooké az amerikai display hirdetések negyede, ami kétszer annyi, mint a Yahoo-é. Nem csoda, hogy a Yahoo elnöke, Carol Bartz saját bevallása alapján nem a Google-t, hanem a Facebookot tartja a legnagyobb ellenfelének.

Ennek ellenére Amerikában a Facebook még mindig csak negyedik 152 millió havi látogatóval, a Yahoo pedig első 181 millió látogatóval. Korábban mi is megírtuk, hogy bajban van a Yahoo, azonban ezek az eredmények alapján még nincs veszve minden.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés