Pánik a Facebookos halállista miatt

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: közössségi oldal | Facebook

2010.
08.25.
14:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook felhasználók bele sem gondolnak, hogy milyen hátrányai vannak a közösségi oldalaknak, ha nem figyelnek oda. Azzal, hogy ismerősöket jelölnek, ide-oda kattingatnak, illetve képeket és videókat töltenek fel, nem ritkán tragédiába torkolló folyamatot indítanak el. Az adatlopástól az emberrabláson át, egészen a gyilkosságig.

Rejtélyes gyilkosságok történtek Kolumbiában az elmúlt tíz napban. Az eset azért okozott pánikhangulatot, mert mind a három áldozat szerepelt azon a listán, melyet feltöltöttek a Facebookra is. A lista a közösségi oldalon augusztus 17-én jelent meg, és 69 helyi fiatal nevét tartalmazta, azzal a megjegyzéssel, hogy három napjuk van elhagyni a várost, különben kivégzik őket. Később egy újabb lista is felkerült az oldalra, 31 női névvel, egy hasonló fenyegetés kíséretében. A Twitteren közben olyan hírek terjednek, hogy a listáról már 20 embert végeztek ki, de ezt a rendőrség cáfolja. A Facebook illetékesei nem reagáltak a hírre, de a közösségi oldalon már nem érhető el a halállista.

A Facebook árnyoldala

A magánélet közösségi oldalon való kiteregetése veszélyes következményekkel járhat. A közösségi portálok adatvédelmi hiányosságai folyamatos témát szolgáltatnak, a személyes adatokkal való visszaélések száma és módjával együtt. Nemrég egy brazil banda cserkészett gazdag embereket akiket munkahelyükön, vagy épp kedvenc szórakozóhelyeiken raboltak ki. A Facebook folyamatosan javítja az adatvédelmi hibákat, de úgy tűnik, mintha ezzel párhuzamosan keletkeznének az újak; néhány hete például százmillió júzer adatai kerültek ki a világhálóra.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés