A Facebook miatt csökken a Zynga bevétele?

Szerző: digibiz Forrás: Financial Times

Címkék: Facebook | Zynga

2012.
07.26.
12:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Több mint 40%-kal zuhant a Zynga részvényeinek ára a délutáni kereskedés folyamán, miután a közösségi játék fejlesztő vállalat nyilvánosságra hozta második negyedéves eredményeit. A számok jóval a várt alatt maradtak.

A cég részben a Facebookot hibáztatja sikertelenségéért, mert az változtatott oldalán, és így a Zynga ellenfeleitől származó játékok is előtérbe kerültek, míg a Farmeville fejlesztőjének játékait nehezebben találják meg.

"Már nem olyan elkötelezettek a felhasználóink és nem látogatnak vissza olyan gyakran. Ehelyett új játékokat részesítenek előnyben." - mondta John Schappert, a Zynga ügyvezetője. 

Eközben a Facebook részvényei közel 8%-kal zuhantak vissza tegnap délután. A tervek szerint a közösségi oldal ma fogja bejelenteni második negyedéves eredményeit. 

A Zynga negyedéves nettó vesztesége 22,8 millió dollár. Tavaly ugyanebben az időszakban a nettó bevétele 1, 4 millió dollár volt. Az egy részvényre jutó bevétel 1 cent volt, ami igencsak elmarad attól, hogy az elemzők 5 centet vártak. 

A bevétel összesen 332,5 millió dollár, ami 19%-os növekedés az előző év ugyanezen időszakához képest, azonban az elemzők 344,8 millió dollárra számítottak. 

Marc Pincus, a cég vezérigazgatója egy konferencián elmondta, hogy a rövid és hosszútávú terveik közt a tevékenység változatosabbá tétele szerepel, új kategóriákat keresnek a facebookos játékoknak, különösen férfi orientált játékok indításában gondolkoznak. Ezen kívül mobil játékok fejlesztésére fognak koncentrálni. Elárulta, hogy bízik az új játékok sikerében, a Chefville éttermes játékban és a FarmVille új verziójában. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés