A Gmail fegyverével támad a Facebook

Szerző: digibiz Forrás: Techcrunch.com / Bitport.hu / digibiz.hu

Címkék: Facebook | Gmail | Google

2010.
11.12.
13:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Híresztelések szerint a Facebook hétfőn bemutatja hónapok óta titokban fejlesztett levelezőrendszerét, amivel a Gmail-t szeretnék letaszítani az emailezés trónjáról. Hogy valóban a Project Titan elnevezésű email rendszert fogják bejelenteni még kétséges, ám az biztos, hogy a Facebook és a Google közötti harc ezzel tovább éleződik.

A Facebook újabb szegmensét akarja meghódítani az internetnek, ezúttal a levelezést szemelték ki. A Techcrunch.com információi szerint a Facebook február óta dolgozik egy titkos, úgy nevezett Project Titanon, ami egy levelező szolgáltatást rejt, és az informátoraik már most "Gmail gyilkosnak" nevezik. Így a felhasználók saját @facebook.com email címet kapnának. Meg nem nevezett forrásaik szerint, ezt fogja a Facebook bemutatni a hétfőre összehívott különleges eseményen.

flickr.comValószínű, hogy egy teljes funkcionalitással bíró, így például POP/IMAP támogatást is magában foglaló rendszerről van szó, azaz a Facebook felületén kívül is hozzáférhetőek lesznek a levelek. Másként amúgy sem lehet elképzelni, hogy komoly riválisa legyen az elsősorban Amerikában népszerű Hotmailnek vagy az Európában kedvelt Gmailnek. Ha valóban igazak a pletykák, akkor az rengeteg lehetőséget rejt a Facebook számára, mert a rendszerük ismeri, hogy ki kivel tartja legszorosabban a kapcsolatot, kik barátok, milyen eseményekre jár el a felhasználó, és ezek alapján kiválaszthatja a legfontosabb leveleket, melyek prioritást kapnak a postafiókban. November elején Lars Rasmussen, a Google Maps és a Google Wave egyik ötletgazdája elhagyta a Google-t és a Facebookhoz igazolt. Az elmúlt nagyjából egy évben a vállalat valamennyi szintjén megindult a fluktuáció, és egyre több kolléga jelentette be felmondását, a világ legjobb munkahelyének számító cégnél és igazolt át a közösségi oldalhoz.  A Google erre adott válaszlépésként béremeléssel és karácsonyi pénzosztással próbálja maga mellett tartani dolgozóit.

A Google és a Facebook egyre nyilvánvalóbb módon harcol egymással a felhasználók kegyeiért. Nemrég például a Google bejelentette, hogy a jövőben nem adják át feldolgozásra automatikusan más szájtoknak a Gmail levelezőszolgáltatásban lévő kapcsolatok listáját. Ez leginkább a Facebook-felhasználóit érinti, hiszen a közösségi oldalon eddig elérhető volt egy olyan felület, amellyel a Gmail postafiókban lévő kapcsolatok jelenlétére lehetett rákeresni egyetlen kattintással.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés