A Gmail fegyverével támad a Facebook

Szerző: digibiz Forrás: Techcrunch.com / Bitport.hu / digibiz.hu

Címkék: Facebook | Gmail | Google

2010.
11.12.
13:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Híresztelések szerint a Facebook hétfőn bemutatja hónapok óta titokban fejlesztett levelezőrendszerét, amivel a Gmail-t szeretnék letaszítani az emailezés trónjáról. Hogy valóban a Project Titan elnevezésű email rendszert fogják bejelenteni még kétséges, ám az biztos, hogy a Facebook és a Google közötti harc ezzel tovább éleződik.

A Facebook újabb szegmensét akarja meghódítani az internetnek, ezúttal a levelezést szemelték ki. A Techcrunch.com információi szerint a Facebook február óta dolgozik egy titkos, úgy nevezett Project Titanon, ami egy levelező szolgáltatást rejt, és az informátoraik már most "Gmail gyilkosnak" nevezik. Így a felhasználók saját @facebook.com email címet kapnának. Meg nem nevezett forrásaik szerint, ezt fogja a Facebook bemutatni a hétfőre összehívott különleges eseményen.

flickr.comValószínű, hogy egy teljes funkcionalitással bíró, így például POP/IMAP támogatást is magában foglaló rendszerről van szó, azaz a Facebook felületén kívül is hozzáférhetőek lesznek a levelek. Másként amúgy sem lehet elképzelni, hogy komoly riválisa legyen az elsősorban Amerikában népszerű Hotmailnek vagy az Európában kedvelt Gmailnek. Ha valóban igazak a pletykák, akkor az rengeteg lehetőséget rejt a Facebook számára, mert a rendszerük ismeri, hogy ki kivel tartja legszorosabban a kapcsolatot, kik barátok, milyen eseményekre jár el a felhasználó, és ezek alapján kiválaszthatja a legfontosabb leveleket, melyek prioritást kapnak a postafiókban. November elején Lars Rasmussen, a Google Maps és a Google Wave egyik ötletgazdája elhagyta a Google-t és a Facebookhoz igazolt. Az elmúlt nagyjából egy évben a vállalat valamennyi szintjén megindult a fluktuáció, és egyre több kolléga jelentette be felmondását, a világ legjobb munkahelyének számító cégnél és igazolt át a közösségi oldalhoz.  A Google erre adott válaszlépésként béremeléssel és karácsonyi pénzosztással próbálja maga mellett tartani dolgozóit.

A Google és a Facebook egyre nyilvánvalóbb módon harcol egymással a felhasználók kegyeiért. Nemrég például a Google bejelentette, hogy a jövőben nem adják át feldolgozásra automatikusan más szájtoknak a Gmail levelezőszolgáltatásban lévő kapcsolatok listáját. Ez leginkább a Facebook-felhasználóit érinti, hiszen a közösségi oldalon eddig elérhető volt egy olyan felület, amellyel a Gmail postafiókban lévő kapcsolatok jelenlétére lehetett rákeresni egyetlen kattintással.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés