A Facebook meghódította a Forbes listáját is

Szerző: digibiz Forrás: Guardian.co.uk

Címkék: Facebook | Forbes | leggazdagabb

2011.
03.15.
09:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A világ milliárdosait minden évben felsorakoztató Forbes Magazin listáján hatan is szerepelnek, akik a Facebooknak köszönhetik frissen szerzett vagyonukat.

Az Oscar-díj szempontjából ez az év nem a Facebooké volt, mert a Közösségi háló című filmet megverte A király beszéde, ám ha a pénzről van szó, akkor a Facebook a király. A Forbes által összeállított idei leggazdagabb embereket soroló listán hat milliárdos is szerepel, akik mind a Facebooknak köszönhetik a vagyonukat.
 
A listát Mark Zuckerberg vezeti, a közösségi oldal alapítója, aki még a Harvard Egyetemen töltött évek alatt hozta létre a mára világszerte ismert oldalt. Ő az 52. helyezett lett a Forbes listáján 13,5 milliárd dolláros vagyonnal.
 
Mellette szerepel még - nagyban elmaradva - Dustin Moskovitz, társalapító 2,7 milliárd dollárral. Legnagyobb megelégedésére sikerült Zuckerberget megfosztania a világ legfiatalabb milliárdosa címtől, mert ő 1984-ben 8 nappal Zuckerberg után született.
 
A hatos fogat tagja Sean Parker is 1,6 milliárd dollárral, Peter Theil 1,5 milliárd dollárral, valamint az orosz Jurij Milner is 1 milliárd dolláros vagyonnal.
 
Az utolsó tagja a csoportnak Eduardo Saverin, a Facebook résztulajdonosa 1,6 milliárd dollárral. Zuckerberggel történt összetűzésének következtében részesedése mindössze 5 %-ra csökkent. Peren kívül megegyeztek, amivel úgy tűnik, elég jól járt.
 
A Forbes listájának első három helyezete a világ állandóságát mutatja, ugyanis ők nem változtak az előző évekhez képest. Az első helyen Carlos Slim, a mexikói távközlési iparmágnás áll 74 milliárd dollárral, amely több mint 20 milliárdos növekedést mutat.
 
A második és a harmadik helyezett - Bill Gates és Warren Buffett - csupán "halovány" 50 és 56 milliárd dollárral rendelkeznek. Vagyonuk nagyobb részét jótékonyságra fordítják.
 
Összességében, a Forbes listáján 1210 milliárdos szerepel, 214 már tavaly is megtalálható volt rajta. Ázsia, főleg Kína vagyonosai egyre inkább kezdenek az élre törni. Ázsia 332 milliárdossal van képviselve a listán, míg Európa 300-zal. Az Egyesült Államok milliárdosai idén 10 fővel gyarapodtak 413-ra.
 
102 nő található a felsorolásban, ami tavaly még csak 89 volt. A leggazdagabb Christy Walton, a kereskedő óriás Walmart alapítója. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés