A Facebook meghódította a Forbes listáját is

Szerző: digibiz Forrás: Guardian.co.uk

Címkék: Facebook | Forbes | leggazdagabb

2011.
03.15.
09:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A világ milliárdosait minden évben felsorakoztató Forbes Magazin listáján hatan is szerepelnek, akik a Facebooknak köszönhetik frissen szerzett vagyonukat.

Az Oscar-díj szempontjából ez az év nem a Facebooké volt, mert a Közösségi háló című filmet megverte A király beszéde, ám ha a pénzről van szó, akkor a Facebook a király. A Forbes által összeállított idei leggazdagabb embereket soroló listán hat milliárdos is szerepel, akik mind a Facebooknak köszönhetik a vagyonukat.
 
A listát Mark Zuckerberg vezeti, a közösségi oldal alapítója, aki még a Harvard Egyetemen töltött évek alatt hozta létre a mára világszerte ismert oldalt. Ő az 52. helyezett lett a Forbes listáján 13,5 milliárd dolláros vagyonnal.
 
Mellette szerepel még - nagyban elmaradva - Dustin Moskovitz, társalapító 2,7 milliárd dollárral. Legnagyobb megelégedésére sikerült Zuckerberget megfosztania a világ legfiatalabb milliárdosa címtől, mert ő 1984-ben 8 nappal Zuckerberg után született.
 
A hatos fogat tagja Sean Parker is 1,6 milliárd dollárral, Peter Theil 1,5 milliárd dollárral, valamint az orosz Jurij Milner is 1 milliárd dolláros vagyonnal.
 
Az utolsó tagja a csoportnak Eduardo Saverin, a Facebook résztulajdonosa 1,6 milliárd dollárral. Zuckerberggel történt összetűzésének következtében részesedése mindössze 5 %-ra csökkent. Peren kívül megegyeztek, amivel úgy tűnik, elég jól járt.
 
A Forbes listájának első három helyezete a világ állandóságát mutatja, ugyanis ők nem változtak az előző évekhez képest. Az első helyen Carlos Slim, a mexikói távközlési iparmágnás áll 74 milliárd dollárral, amely több mint 20 milliárdos növekedést mutat.
 
A második és a harmadik helyezett - Bill Gates és Warren Buffett - csupán "halovány" 50 és 56 milliárd dollárral rendelkeznek. Vagyonuk nagyobb részét jótékonyságra fordítják.
 
Összességében, a Forbes listáján 1210 milliárdos szerepel, 214 már tavaly is megtalálható volt rajta. Ázsia, főleg Kína vagyonosai egyre inkább kezdenek az élre törni. Ázsia 332 milliárdossal van képviselve a listán, míg Európa 300-zal. Az Egyesült Államok milliárdosai idén 10 fővel gyarapodtak 413-ra.
 
102 nő található a felsorolásban, ami tavaly még csak 89 volt. A leggazdagabb Christy Walton, a kereskedő óriás Walmart alapítója. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés