A Facebook kinyírja a blogokat?

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com

Címkék: Facebook | felmérés | blog

2010.
12.16.
11:54

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy friss felmérés szerint 2010-ben sokkal többen interneteztek, mint egy évvel korábban. Ráadásul az idősebb korosztály is kezdi rendszeresen használni. A közösségi oldalak térnyerése azonban háttérbe szorította a blogokat.

A Pew Kutató Intézet azt vizsgálta, hogy mely korosztályok használták az internetet 2010-ben. Az eredmények jól mutatják, hogy az idősebb generáció is kezd felzárkózni a fiatalabbak mellé, sőt le is hagyják őket bizonyos területeken - írja a Mashable.com

A 18-33 év közöttiek több időt töltenek az internet előtt, mint az idősebb korosztály, pontosabban a közösségi oldalak előtt, üzengetéssel, online játékokkal, zenehallgatással vagy blog olvasással. A 35-45 év körüliek jobban szeretnek kormányzati lapokat böngészni, vagy a pénzügyi dolgaikat vizsgálni a neten. 

Az előző év eredményeivel összehasonlítva megállapítható, hogy minden korosztály többet internetezett idén, különösképpen a közösségi oldalakra fordított idő nőtt meg, ami nem meglepő a Facebook térnyerése tükrében. Ugyanez nem mondható el a blogolásról, ugyanis 2006-hoz képest egyre kevesebben vezetnek internetes naplót. Ennek valószínűleg a Facebook és a Twitter elterjedése az oka, hiszen a felhasználó ezeken is ki tudja magát fejezni. Ezzel szemben az emailezést minden korosztály előszeretettel használja, még a 74 évnél idősebbek is. 

mashable.com

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés