A Facebook a tévénézést is legyőzte

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / digibiz.hu

Címkék: Facebook | közösségi média | felmérés

2010.
12.17.
14:31

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy felmérés szerint rengeteg fiatal már napi szinten nézegeti Facebook oldalát, mindezt a tévénézés és az újságolvasás rovására. A közösségi oldal reklám felületnek is remek, mert a felhasználók többsége kedvenc márkáit is figyelemmel követi az oldalon, sőt az ott olvasottak befolyásolják véleményüket is.

Az év vége mindig az egész éves felmérések és listák időszaka. Egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás szerint a fiatalabb korosztály 81 százaléka napi szinten használja a Facebookot. Csaknem kétszer annyian, mint akik tévét néznek vagy újságot olvasnak - írja a Mashable.com.

Az L2 Think Tank 535 jól kereső átlagosan 27 éves fiatalra építi felmérését, amiből az is kiderül, hogy azért a blogok és a hírújságok olvasása is a napi teendők közt szerepelnek. Ugyanakkor a 18 évesnél idősebbek 42 százaléka online nézi a tévét, míg 27 százalékuk a mozifilmeket is.

Az is kiderült, hogy a közösségi média használóinak 63 százaléka használja arra az oldalt, hogy márkák felől értesüljön, és több mint 50 százalékuk állította azt, hogy az ott látott dolgok megváltoztatták a véleményüket a termékekről.

Korábban megírtuk, hogy egy másik felmérés szerint egyre kevesebben írnak blogot, ami nagyrészt a Facebook térnyerésének hatása, hiszen a felhasználók ott is kiélhetik közlésvágyukat.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés