A Facebook a harmadik legnépszerűbb videós site

Szerző: Kádár Viktor Forrás: comScore

Címkék: Facebook | videó

2010.
08.18.
14:30

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook júliusban már a Microsoftot is lehagyta videó-megtekintések számában, így a harmadik helyre lépett az USA videó-megosztóinak listáján. Az amerikaiak már közel harmadannyi kisfilmet néznek havonta a közösségi site-on, mint a YouTube-on.

A comScore jelentése szerint a Facebook-ra töltött videók 46,6 millió egyedi látogatót vonzanak havonta, ezzel a közösségi site immáron a harmadik helyen áll az Egyesült Államokban a legnépszerűbb videós oldalak között.

A dobogó tetején természetesen a Google áll a YouTube-bal, havi 142,2 millió egyedi látogatóval, második helyen a Yahoo! oldalai 55,1 millióval, a harmadik helyről letaszított Microsoft pedig alig valamivel a Facebook mögött kullog 45,6 millióval.
 

A Hulu.com egyedi látogatók szintjén bár csak a tizedik helyen áll a fenti listán, látogatóinak elkötelezettsége tekintetében kimagaslik a többi közül, ők ugyanis átlagosan 158 percet töltenek havonta kedvenc videós oldalukon és 783 millió hirdetéssel szembesülnek, amivel a Hulu első helyen áll a videós hirdetések kategóriájában. Utóbbi viszonylatban a Facebook például benne sincs az első tízben, bár hozzá kell tenni, a comScore jelen felmérésében kizárólag a streamingben érkező reklámokkal számolt, az egyéb videós hirdetési felületeket (például az overlay felületeket, brandingelt lejátszókat) figyelmen kívül hagyta.

Különösen beszédes azonban az összesített adat, mely szerint az amerikai internetezők 84,9 százaléka nézett videót a neten 2010 júliusában, ami 3,6 milliárd megjelenített videós hirdetést foglal magában. Az átlagos netes videó a felmérés szerint 4,8 perc hosszú, egy videós hirdetés pedig nem több mint 0,4 perc (24 másodperc).

Bár jelen pillanatban a Facebook büszke lehet rá, hogy videó megtekintések terén is egyre népszerűbb világviszonylatban, egyelőre nem származik közvetlen bevétele a videók hostolásából, mivel nem értékesít sem preroll (videó lejátszása előtt megjelenő), sem overlay (a lejátszó felületén áttetsző módon megjelenő) hirdetéseket, költségei viszont egyre növekednek. A videók ugyanis egyre nagyobb tárolókapacitást igényelnek, ezért nemrég duplájára növelték az Oregonban építendő adatközpont méretét, mivel a felhasználók száma és aktivitása is sokkal nagyobb mértékben növekszik, mint ahogy azt tavaly becsülték.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés