Remek negyedévet zárt a Dell

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: negyedéves eredmény | Dell

2010.
08.20.
11:31

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be a Dell számítógép gyártó. A Dell bevételeinek a döntő része technológia eladásából származott más cégeknek, de bővült számítógép értékesítése is.

A világ második legnagyobb számítógép gyártójának az adózott eredménye 545 millió dollár, részvényenként 28 cent lett a július 30-án záródott második pénzügyi negyedévben. Ez 16 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi profitot. Az egyszeri tételek nélküli adózott eredmény 32 cent lett, két centtel felülmúlva a szakérői várakozásokat. A Dell bevétele 22 százalékkal 15,5 milliárd dollárra bővült az egy évvel korábbi 12,8 milliárd dollárról. A szakértők kisebb, 15,2 milliárd dollár bevételre számítottak.

Bíznak a cégekben

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Dell nagy fellendülésre számít, nem ok nélkül. A cég szerint a következő két éven belül élénkülés következhet be a vállalati szektorban, ahol a vállalkozások fejlesztik és cserélik elöregedett eszközeiket, többek között a PC-ket. (Egyelőre nem sikerül lépést tartania a H-P-vel, piaci részesedése 12.4 százalékra csökkent az előző negyedévi 13.6 százalékról, és elvesztette második helyét is a piacon, pozícióját az Acer vette át.) Szakértők szerint noha a Dell további piacvesztésére lehet számítani, a vártnál erősebb piac kiegyenlítheti ezt a veszteséget.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés