A britek a piacra bízzák a netsemlegességet

Szerző: digibiz

Címkék: netsemlegesség

2011.
03.24.
09:24

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ed Vaizey, brit hírközlési miniszter arra szólította fel az internet szolgáltatókat, hogy tartsák be arra vállalt kötelezettségüket, hogy átláthatóvá teszik vásárlóik számára, miként kezelik az online forgalmat.

Egy, a nagy szolgáltatók által tartott találkozón, ahol a TalkTalk, a BT, a Virgin Media és a BSkyB is részt vett, a miniszter elmondta, hogy értékeli a cégek átláthatóságra vonatkozó törekvéseit. A találkozón részt vettek a Skype, a Google, a Facebook és a Yahoo képviselői is. A szolgáltatók egyetértettek a Broadband Stakeholder Group (BSG) gyakorlati kódexével, amit a hét elején hoztak nyilvánosságra. A kódex arra vonatkozik többek között, milyen formában adjanak információkat a szolgáltatók a sávszélesség kezeléséről a felhasználóknak.

A BSG vezetője, Antony Walker elmondta, hogy céljuk egy olyan egységes álláspont kialakítása, mely megvédi a nyitott internetet, fenntartja annak előnyeit, ugyanakkor biztosítja az iparágban az innovációt és a beruházások folyamatosságát. Mindezt úgy, hogy csak a brit piacot nézik, nem figyelnek arra, más országokban hogyan jártak el.

Az Egyesült államokban a 'semleges internetre" vonatkozó szabályozás sok vitát szült az utóbbi időben. A britek pont ezt szeretnék elkerülni, ezért a szabályok betartásában segítséget nyújtanak a szolgáltatóknak, hogy azok fenntarthassák fejlődésüket. Nem akarnak közvetlenül beavatkozni, inkább arra törekszenek, hogy a cégeknél önszabályozás menjen végbe. Persze ez rosszul is elsülhet, amitől főleg a jogvédők félnek. A szolgáltatók pedig már egy kétszintű rendszerben gondolkodnak, ami aszerint szabályozná a felhasználók számára a sávszélességet, hogy milyenek az internetezési szokásaik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés