A BBC összeomlott, a többiek bírták

Szerző: digibiz

Címkék: BBC

2011.
05.02.
13:24

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kate Middleton és Vilmos herceg pénteki esküvője az internet korának egyik legnagyobb eseménye lett. A régi hagyományokhoz igazodó menyegzőt sok millióan követhették a világháló modern eszközein keresztül.

Az internet úgy zsongott az esküvővel kapcsolatos hírektől, mint a Westminster körüli utcák. A vezető hírforrás az udvar saját "royal wedding" oldala volt (http://www.officialroyalwedding2011.org/), ahonnan több más site-ra eljuthattak a felhasználók, mint Clarence House Twitter oldala, az esküvő Flickr fiókja, vagy esemény oldala a Facebook-on. A Clarence House Twitter folyamatosan tudatta az érdeklődőkkel, hogy éppen mi történik, amire a twitterezők a #rw2011 hashtag-gel reagálhattak. A Twitteren egyébként az összes vezető téma az esküvővel volt kapcsolatos pénteken.

Ahogy a Facebook-on is erről beszélt mindenki. A hercegi esküvőt követő nagyjából 4 órában 684,399 státuszüzenet tett említést az eseményről, emellett pedig a Facebook Places-ben 2274-en csekkoltak be a Westminster Abbey-be. A menyegző helyszínei egyébként a Foursquare-en is domináltak, az oldal le is tiltotta a azokat a bejelentkezéseket, amelyek nem alkalmazásokból történtek. 

Amellett, hogy a közösségi oldalak folyamatosan árasztották az információt, arról is ki, milyen kalapot viselt, vagy Fülöp herceg elaludt-e már a szertartáson, rengeteg online felületen lehetett nézni is a közvetítést. A YouTube a BBC-től vette át az élő adást, amit a Royal Channel-en keresztül adtak. Az amerikaiakat nem érdekelte annyira a britek imádott eseménye, a csatorna csak a 23-ik legnézettebb volt aznap, és például az America's Next Topmodel is megelőzte. Sok tévécsatorna telefonokra és táblagépekre is nyújtott stream-et, a BBC oldalán pedig sokszor összeomlott a közvetítés a hatalmas látogatószám miatt.

Nehéz számokban megmondani, mekkora internet forgalmat generált a hercegi esküvő világszerte. Az Akamai felmérése szerint 39 százalékkal volt nagyobb az internet használat a megszokottnál, de azt persze semmi nem bizonyítja, hogy ez az esküvő miatt volt. Az biztos, hogy már a menyegző alatt elindultak netes mémek, animációk fontos, és vicces jelenetekről, amelyeknek azóta rengeteg változata van, a Facebook-on pedig még Beatrice hercegnő szörnyű kalapjának is van rajongói oldala. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés