A 15 éves magyar webről nosztalgiáztak a kulcsemberek

Szerző: Szabó Gergely Forrás: Webisztan.blog.hu

Címkék: online tartalom | internet

2010.
11.26.
15:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Uj Péter hívott össze egy találkozót annak apropóján, hogy 15 éves a magyar kereskedelmi internetszolgáltatás, és ugyancsak 15 éves az Internetto, valamint a Magyar Elektronikus Könyvtár. A meghívottak között elsősorban az akkori kulcsemberek voltak, illetve pár olyan ember, akik azóta lettek fontos szereplői a magyar webes tartalomiparnak.

Ott volt például Szakadát István (ABDC, Internetto, Origo, BME MOKK), Szalay Tamás (ősrendszergazda az ELTÉ-n, IBM-guru, Tilos-műsorvezető), Bodoky Tamás (újságíró, Magyar Narancs, Internetto, Index),  Moldován István (Országos Széchenyi Könyvtár, a Magyar Elektronikus Könyvtár alapítója), Drótos László (OSZK, MEK), Kokas Károly (MEK-alapító, a Szegedi Tudományegyetem könyvtárának főigazgató-helyettese), Straub Elek (ex-Matáv, ex-IBM), Barczi Imre (ABCD, Internetto, Index, blog.hu,Origo/Postr), Horváth Iván (irodalomtörténész, reneszánszkutató, az ELTE Régi Magyar Irodalom Tanszékének vezetője, Internetto), Gerényi Gábor (ABCD, Transindex, Index), Kiss Bori (Internetto, Index, Velvet), Zsadon Béla (Mancs, Index, Korrektorblog), Kéki Balázs (Internetto, Index, Gawker), Rényi András (ABCD, Internetto), Weyer Balázs (Magyar Narancs, Origo), Simó György (Tilos, Narancs, Matáv, T), Angelday (Internetto, Index, Plastik.hu), Varjas Gabi (Internetto) Orbán Miklós (vel;emenyvezer) Szigeti Szabolcs (Pink Panther), stb, stb...

Ja, hát mi mással indulna egy ilyen összejövetel, mint a múltidézéssel. Régen minden jobb volt. Amikor még új volt ez az egész internet nevű dolog. Meg hogy ezt az internetet lehet gyúrni, alakítani, tartalmakat tölteni bele. Médiát játszani. Nulláról csinálni valamit, ami működik, fejlődik, szerethető. A semmiből létrehozni a valamit...

A cikk folytatását itt olvashatja el.

A bejegyzés írója Szabó Gergely, a Webisztan.blog.hu szerzője.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés