900 munkahelyet szüntet meg az AOL világszerte

Szerző: digibiz

Címkék: AOL

2011.
03.15.
09:07

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az AOL a cég munkaerejének 20 százalékát építi le, amelyet azzal indokol, hogy a The Huffington Post felvásárlásával keletkezett átfedéseket akarja megszüntetni.

A leépítésekből 200 lesz az Egyesült Államokban, technológiai fejlesztő részlegekből, tartalomszolgáltató egységekből, a többi 700 dolgozót pedig az indiai AOL irodákból küldik el, akik főként back-office teendőket látnak el. Az AOL-nál azt nyilatkozták, hogy közülük sokat más cégekhez irányítanak szintén háttérmunkára.

Az AOL-nak 2004-ben összesen még nagyjából 20000 dolgozója volt, ami mára 3500 amerikai és 500 külföldi munkatársra csökkent. A cég folyamatosan építette le munkaerejét, ami akkor csúcsosodott ki, amikor megszakadt együttműködése 2009-ben a Time Warnerrel, akkor 2300 dolgozót küldtek el.

A kilencvenes években az AOL volt a betárcsázós internet királya. 2001-ben a dot.com robbanás idején vették meg a Time Warnert, de sosem tudtak sikeresen együttműködni. Ahogy terjedt a kábeles internet, és az események felgyorsultak, az cég egyre jobban fókuszált a tartalom szolgáltatásokra, többféle weblapot kezdtek működtetni. Mióta 2009 áprilisában megszerezték a Google-tól Tim Armstrongot, mint a cég vezetőjét, a figyelem központjába a helyi hírszolgáltatók, portálok kerültek. Ennek a stratégiának a része volt a The Huffington Post felvásárlása is.
Armstrong azt mondja nem terveznek további leépítéseket, de a jelenlegi helyzetükben azt sem engedhetik meg maguknak, hogy nagyon előre gondolkodjanak. Teljes állású, és szabadúszó újságírókat akarnak inkább foglalkoztatni, és szeretnék, ha dolgozóik 70 százalékban a tartalom előállításával foglalkoznának. Az AOL profilja lényegében teljesen átalakul. 

A cég értéke egyre csökken, és ha sikeresek is lesznek, az egy kis cég sikere lesz, mondta az eMarketer elemzője, David Hallerman, szerinte mégis ez volt a legjobb út, amit az AOL választhatott. A helyi portálok forgalmának növelésével, ha lassan is, de újra növekedhet az AOL. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés