900 munkahelyet szüntet meg az AOL világszerte

Szerző: digibiz

Címkék: AOL

2011.
03.15.
09:07

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az AOL a cég munkaerejének 20 százalékát építi le, amelyet azzal indokol, hogy a The Huffington Post felvásárlásával keletkezett átfedéseket akarja megszüntetni.

A leépítésekből 200 lesz az Egyesült Államokban, technológiai fejlesztő részlegekből, tartalomszolgáltató egységekből, a többi 700 dolgozót pedig az indiai AOL irodákból küldik el, akik főként back-office teendőket látnak el. Az AOL-nál azt nyilatkozták, hogy közülük sokat más cégekhez irányítanak szintén háttérmunkára.

Az AOL-nak 2004-ben összesen még nagyjából 20000 dolgozója volt, ami mára 3500 amerikai és 500 külföldi munkatársra csökkent. A cég folyamatosan építette le munkaerejét, ami akkor csúcsosodott ki, amikor megszakadt együttműködése 2009-ben a Time Warnerrel, akkor 2300 dolgozót küldtek el.

A kilencvenes években az AOL volt a betárcsázós internet királya. 2001-ben a dot.com robbanás idején vették meg a Time Warnert, de sosem tudtak sikeresen együttműködni. Ahogy terjedt a kábeles internet, és az események felgyorsultak, az cég egyre jobban fókuszált a tartalom szolgáltatásokra, többféle weblapot kezdtek működtetni. Mióta 2009 áprilisában megszerezték a Google-tól Tim Armstrongot, mint a cég vezetőjét, a figyelem központjába a helyi hírszolgáltatók, portálok kerültek. Ennek a stratégiának a része volt a The Huffington Post felvásárlása is.
Armstrong azt mondja nem terveznek további leépítéseket, de a jelenlegi helyzetükben azt sem engedhetik meg maguknak, hogy nagyon előre gondolkodjanak. Teljes állású, és szabadúszó újságírókat akarnak inkább foglalkoztatni, és szeretnék, ha dolgozóik 70 százalékban a tartalom előállításával foglalkoznának. Az AOL profilja lényegében teljesen átalakul. 

A cég értéke egyre csökken, és ha sikeresek is lesznek, az egy kis cég sikere lesz, mondta az eMarketer elemzője, David Hallerman, szerinte mégis ez volt a legjobb út, amit az AOL választhatott. A helyi portálok forgalmának növelésével, ha lassan is, de újra növekedhet az AOL. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés