900 millió dollárt adna a Google a Nortel szabadalmakért

Szerző: digibiz

Címkék: Google | Nortel

2011.
04.06.
09:51

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google indíthatja el a licitálást a csődbe ment telekommunikációs társaság által birtokolt hatezer szabadalomra.

A Nortel 2009ben jelentett be a csődöt, és azóta folyamatosan szórja szét tulajdonait. Ez az árverés lehet a cég szétesésének utolsó mozzanata. Birtokolnak vezeték nélküli, adathálózati, optikai és hanggal kapcsolatos szabadalmakat, de közösségi hálózatokra, keresőkre vonatkozóakat is. A Nortelnél azt mondják, hogy ez az egyik legkiterjedtebb szabadalmi portfólió, ami valaha piacra került.

A Google megkapta a jogot arra, hogy az előreláthatólag júniusban megtartott árverésen megadhassa a minimális licit értékét. Erre természetesen mások rálicitálhatnak majd, de a Google is tehet újabb ajánlatokat. 2009-ben a Nortel nagyvállalati részlegét is ilyen árverésen értékesítették, amire először az Avaya licitálhatott, és ők a kezdő értéket 475 millió dollárban állapították meg. Viszont a többi licitáló úgy felvitte az árakat, hogy végül 900 millióért tudták megvenni.

A Google számára a szabadalmak felvásárlása egyfajta önvédelmi reakció, mellyel a későbbi szabadalmi pereket kívánják megelőzni, valamint amivel megvédenék a nyílt forráskódú rendszerek fejlődését.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés