Mozgó áron kapható a Kinect

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / Digibiz.hu

Címkék: Kinect | Nintendo | PlayStation

2011.
01.06.
13:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Novemberi megjelenése óta az idei karácsony slágerterméke lett a Kinect, a Microsoft játékaihoz fejlesztett mozgásérzékelős irányító. Különleges technikájával új színt hozott a videojátékok világába, noha nem ők próbálkoznak először a 3D-vel, már a Nintendo és a Sony is piacra dobta vezetéknélküli vezérlőjét. A Kinect a tengerentúlon hasonló árakon kapható, mint hazánkban.

Úgy tűnik, hogy a Kinect vásárlási láz nem csillapodott, amióta december elején a legjobban fogyó terméknek kiáltotta ki a sajtó. November végén megírtuk, hogy 25 nap alatt 2,5 millió darabot adtak el belőle, mostanra pedig már túllépték a 8 milliót.
 
A Kinect az Xbox 360 konzolhoz csatlakoztató mozgásérzékelős, csontozatkövetésre és arcfelismerésre képes kontroller nélküli vezérlő, így még szórakoztatóbbá, valósághűvé teszi a játékot. Nem sokkal később a Sony is piacra dobta saját mozgásérzékelős termékét, a PlayStation Move-t, amiből a megjelenése utáni két hónapban 4,1 millió darabot szállítottak világszerte. Ebből persze csak következtetni lehet rá, hogy körülbelül mennyi fogyhatott el.
 
A Kinect hazánkban a Microsoft által kiszabott 41 990 forintos áron kapható konzol nélkül. Az Árukereső.hu szerint 38 671 forinttól egészen 57 447 forintig kapható, ez azonban annak tudható be, hogy különböző kiegészítőkkel, csomagban árulják, például Kinect Adventures játékkal.
 
A magyar eBay-en érdemes jól körbenézni rendelés előtt, mert nagy eltérések lehetnek az árak közt, ugyanis árulják 35 ezer forinttól egészen 52 ezer forintig. A nemzetközi eBay-en a címoldalon szerepel a tél legjobb termékei között, átlag 170 dollárért árulják. Ez jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 36 ezer forint, tehát akár 10-20 százalékos eltérés is lehet a hazai árakhoz képest.
 
Összehasonlításképp a Nintendo által gyártott játék konzol, a Wii az Árukereső.hu oldala alapján 49 990 forinttól 79 900 forintba kerülhet, és az eredmények alapján több helyen árulják, mint a Kinectet.  

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés