600 cég a Twitteren

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: Twitter

2011.
08.03.
13:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Twitter addig nem nagyon foglalkozott reklámozással, míg már négy éve működött a szolgáltatás. Mióta azonban 2010-ben elindították a Promoted Products-ot, egyre többen hirdetnek a mikroblogon.

Tavaly év végére már 150 hirdető csatlakozott azokhoz, akik reklámoznak a Twitteren, idén júniusra ez a szám már 600-ra emelkedett. Ez is jól mutatja, hogy egyre több márka szeretné képviseltetni magát a mikroblogon is. Kimberly Maul, az eMarketer elemzője szerint azért egyre népszerűbb a Twitteren hirdetni, mert itt a reklámok beleolvadnak a hírfolyamba amit a felhasználók látnak, sokkal természetesebbnek tűnnek, mint például a banneres reklámok. Pont emiatt azonban sok marketinges még mindig kételkedik a Twitteren megjelenő hirdetések hatékonyságában.

Sok cég mégis úgy látja érdemes reklámclra használni a mikroblog szolgáltatást, 80 százalékuk így általában megújítja kampányait a Twitteren. A Twitter adatai szerint az átlagos elköteleződéi arány a hirdetések irán 3 és 5 százalék között mozog felhasználóik körében. Ennek a százaléknak nagy részét az teszi ki, mennyien kattintanak a promotált twittekre, vagy a promotált trendekre. Ennek ellenére sok hirdető ennél jóval sikeresebbnek vélte kampányait, a Volkswagen például 52 százalékos elköteleződési arányról számolt be.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés