500 darab KIN-t tudott eladni a Microsoft

Szerző: digibiz Forrás: nonstopmobil.hu, Ipon

Címkék: Microsoft | KIN

2010.
07.09.
07:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Microsoft múlt héten bejelentette, hogy az összesen két hónapja megjelent KIN-telefonok gyártásával leáll; Európában már meg se kezdi a forgalmazást. Ekkor még homály fedte a döntés hátterét, ám a kiszivárgott adatok szerint, hatalmasat bukott a cég, alig pár száz darabot sikerült eladni a kimondottan fiataloknak szánt okostelefonjaikból.

John Gruber, a Daring Fireball nevű blog szerzője egy megdöbbentő adattal rukkolt elő: állítása szerint a KIN készülékekből összesen 503 darab talált gazdára június 30-ig - adta hírül a nonstopmobil.hu. A forrását nem kívánta megnevezni, azonban bizonyára a redmondi vállalat, vagy a Sprint egyik munkatársáról van szó. Mint szinte minden cégnek, a Microsoftnak is voltak már sikertelen termékei, azonban ez szinte hihetetlen- több éves fejlesztőmunka eredményét hajíthatták most ki a kukába, a projektbe fektetett dollármilliókról már nem is beszélve.

A Microsoft április közepén mutatta be a közösségi szolgáltatásokkal integrált, fiataloknak szánt KIN ONE és TWO nevű okostelefonjait. A két mobil csak az Egyesült Államokban kapható, a Sprint nevű szolgáltatónál, az európai megjelenésük októberben lett volna esedékes.Viszont ez már sosem fog bekövetkezni: a redmondi cég bejelentette, hogy ezen telefonokkal foglalkozó munkatársait beolvasztja a Windows Phone 7-es csapatába. A jövőben nem készül több KIN-mobil, és vélhetően a jelenlegiek gyártását is leállították - bár a raktáron lévő modelleket a Sprint még kiárusítja, de ezzel vége a dalnak.

Elbocsátások a cégnél

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a a KIN fiaskójával áll-e kapcsolatban, mindenesetre több száz, főként marketinges munkatársát bocsátotta el a Microsoft világszerte, de főleg Seattle-ben - számolt be az Ipon. Hivatalosan még nem kommentálta a lépését, de állítólag az elbocsátottak egy részét szándékukban áll majd visszahívni. A mostani karcsúsítás még viszonylag csekélynek is mondható, tekintve, hogy tavaly ötezernél is több embertől váltak meg. Így most hozzávetőlegesen 88.000 alkalmazottjuk van (június végén még 88.596 volt, valamivel több a tavalyi 88.180-nál), viszont az előrejelzések szerint még a mostani lefaragás ellenére is bővülni fog a létszámuk a mostani költségvetési év végére.

Az Apple szárnyal

Ahogy arról a digibiz.hu is beszámolt: már nem a Microsoft a legértékesebb technológiai társaság, a Wall Street Journal szerint ezzel egy korszak zárult le. Az Apple az elmúlt évben megduplázta részvényeinek árát, első sorban az iPhone és az új iPad termékeinek sikerével. A Microsoft is növelte ugyan értékét, viszont ez inkább a piac helyreállásával következett be a válság lecsengésével, a részvények ára 20-ról 25 dollárra nőttek egy év alatt.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés