5 giga ingyen az Amazontól

Szerző: digibiz

Címkék: Amazon

2011.
03.29.
18:57

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Igaznak bizonyultak azok a pletykák, amelyek szerint az Amazon tervezi egy virtuális személyes zenetárhely létrehozását, ma megnyitották az új felületet. Ezzel pedig szépen megelőzték a Google-t és az Apple-t akik szintén be akarnak vezetni úgynevezett "cloud" alkalmazást.

A Cloud Drive-ra keresztelt tárhelyen 5 GB üres hely kapható ingyenesen, és az oda feltöltött média tartalmakat bármilyen gépről elérhetjük. Tartozik hozzá egy meglepően 'Cloud Playerre' keresztelt belső lejátszó is, amiből fejlesztettek webes és Androidos verziót is. iOS-re egyelőre nincsen lejátszó, és a szolgáltatás is csak az Egyesült Államokban érhető el jelenleg, bár azt mondják ezek hamarosan változni fognak.

A tárhely egyébként egyből 20 GB-ra nő, és egy évig használható is, amint veszünk egy albumot az Amazonról. De ha már meglévő dolgainknak szeretnénk nagyobb helyet, akkor 20 GB-ért 20 dollárt kérnek el évente, 50-ért 50 dollárt, míg egy terrabyte-ért már ezret. Nem csak zenéket, de videókat, képeket és dokumentumokat is tárolhatunk a Coud Drive-on, viszont az Mp3 Uploader csak mp3 és AAC formátumú zenéket fogad el. Ebből az Uploader-ből van külön program PC-re és Mac-re is, mobilról azonban egyelőre nincs lehetőség zenék feltöltésére. Innentől az Amazonon vásárolt albumok automatikusan bekerülnek a lejátszóba is, a korábbiakat viszont manuálisan kell feltölteni, ha hallgatni akarjuk.

A Google a híresztelések szerint májusban hozná ki hasonló alkalmazását, az Apple pedig ősszel indítana ilyet. Az, hogy az Amazon ennyire gyorsan előrukkolt ezzel a virtuális tárhellyel, nyilván változtat majd az eddigi terveiken.

Mint korábban megírtuk, az Amazon a múlt héten nyitotta meg alkalmazás áruházát, az Android AppStore-t, amivel szintén felvette a harcot az Apple-lel és a Google-lel. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés