400 fölött a fertőzött Androidos alkalmazások száma

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Android

2011.
08.03.
10:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az utóbbi hat hónapban kiugróan megnőtt az Androidra készített rosszindulatú programok száma. A Lookout, biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó cég felmérése szerint az Androidos telefonokon 2,5-ször nagyobb arányban jelennek meg a vírusok most, mint korábban.

A Lookout mobilos fenyegettséget felmérő riportjában a cég Mobile Threat Network-jének adataira támaszkodik, mely hétszázezer alkalmazást és nagyjából 10 millió készüléket figyel világszerte. A kutatás szerint 0,5-1 millió lehet azoknak a telefonoknak a száma, melyeket vírustámadás ért az utóbbi fél évben. 2011 első felében a fertőzött alkalmazások száma a korábbi 80-ról 400-ra nőtt. Csak a DroidDream, ami az egyik legsikeresebben gyártja a rosszindulatú alkalmazásokat, több mint 80 programot indított útjára az utóbbi időben. Továbbá egy újabb fejlesztő a GGTracker is 15 fertőző
alkalmazást terjesztett el, melyek főleg úgy okoznak kárt a felhasználónak, hogy fizetős SMS szolgáltatásokra regisztrálják őket.

Nem csak az alkalmazásokonon terjedő vírusok vannak jelen egyre nagyobb számban, hanem a webes alapúak is. Tízből három telefontulajdonos nagy valószínűséggel rákattint manapság olyan linkekre amelyek rosszindulatú programokhoz vezetnek. Minden korábbinál fontosabb tehát, hogy a felhasználók csak megbízható oldalakról, áruházakból töltsenek le alkalmazásokat, és telepítsenek telefonjukra biztonsági programokat. A fenyegetettség növekedése abból is látszik, hogy a Lookout szolgáltatásait is egyre többen veszik igénybe. december óta megkétszerezték az akkor 4 milliós felhasználói bázisukat, és havonta 1 millió új ember csatlakozik hozzájuk.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Itthon a repülőjegyek és hotelek árait összevető szájtok kora még nem jött el, de a műszaki cikkek, újabban pedig a drogériai termékek és élelmiszerek árai már számtalan portálon összemérhető. Megnéztük, hogyan és milyen elszámolás alapján működnek ezek az oldalak.

Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés