400 fölött a fertőzött Androidos alkalmazások száma

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Android

2011.
08.03.
10:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az utóbbi hat hónapban kiugróan megnőtt az Androidra készített rosszindulatú programok száma. A Lookout, biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó cég felmérése szerint az Androidos telefonokon 2,5-ször nagyobb arányban jelennek meg a vírusok most, mint korábban.

A Lookout mobilos fenyegettséget felmérő riportjában a cég Mobile Threat Network-jének adataira támaszkodik, mely hétszázezer alkalmazást és nagyjából 10 millió készüléket figyel világszerte. A kutatás szerint 0,5-1 millió lehet azoknak a telefonoknak a száma, melyeket vírustámadás ért az utóbbi fél évben. 2011 első felében a fertőzött alkalmazások száma a korábbi 80-ról 400-ra nőtt. Csak a DroidDream, ami az egyik legsikeresebben gyártja a rosszindulatú alkalmazásokat, több mint 80 programot indított útjára az utóbbi időben. Továbbá egy újabb fejlesztő a GGTracker is 15 fertőző
alkalmazást terjesztett el, melyek főleg úgy okoznak kárt a felhasználónak, hogy fizetős SMS szolgáltatásokra regisztrálják őket.

Nem csak az alkalmazásokonon terjedő vírusok vannak jelen egyre nagyobb számban, hanem a webes alapúak is. Tízből három telefontulajdonos nagy valószínűséggel rákattint manapság olyan linkekre amelyek rosszindulatú programokhoz vezetnek. Minden korábbinál fontosabb tehát, hogy a felhasználók csak megbízható oldalakról, áruházakból töltsenek le alkalmazásokat, és telepítsenek telefonjukra biztonsági programokat. A fenyegetettség növekedése abból is látszik, hogy a Lookout szolgáltatásait is egyre többen veszik igénybe. december óta megkétszerezték az akkor 4 milliós felhasználói bázisukat, és havonta 1 millió új ember csatlakozik hozzájuk.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés