25 millióan az online filmkölcsönzőben

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Netflix

2011.
07.26.
10:14

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A második negyedév zárásának eredményei szerint a Netflix elérte a 25 milliós felhasználószámot, és mind a bevételek, mind a nyereség terén rekordokat döntöttek. Azonban emelniük kellett az árakat, ami miatt a következő időszakban nem lesz könnyű ugyanezt az eredményt tartani.

A Netflix, online filmkölcsönző 1,8 millió új felhasználót szerzett az elmúlt hónapokban, a nettó profit 68 millió, a teljes bevétel pedig 789 millió dollár volt. Mindkét eredmény rekordnak számít a cég történetében, amely mostanra offline videó és dvd tékából a legnagyobb streaming szolgáltató lett. 

A Netflix arról számolt be, hogy a streming-only előfizetési rendszerük sikeres lett, az új felhasználók 75 százaléka erre iratkozott fel, tehát a későbbiekben is arra ösztönzik majd a felhasználókat, hogy ezt a szolgáltatást válasszák. Főleg mivel a DVD küldő részlegük eredményei már nem növekednek és a felhasználók sokkal inkább igánylik a streaming lehetőségeket. 

Azonban ezt az átmeneti időszakot még nem érintette a közelmúltban végrehajtott áremelkedés, aminek eredménye majd csak a harmadik negyedben látszódik majd. A Netflix ugyan nem akarja elégedetlenné tenni felhasználóit, de szolgáltatásaik színvonalának fenntartása miatt úgy érezték a cégnél, hogy az áremelés szükséges volt. A következő negyedévben fejleszteni akarják rendszerüket, és még szélesebb skálán kínálnának stream-elhető anyagokat a regisztráltaknak. 

A várakozások szerint lehet ugyan kisebb visszaesés a felhasználók számában, de ettől még elérhetőnek tartják, hogy a Q4-re elérjék az egymilliárdos bevételt. Ebben egyébként segítségükre lehet az, hogy el akarnak indítani egy a Facebook-ba integrált alkalmazást. Ez azonban Amerikában nem lesz egyből használható jogi okok miatt, így Kanadában, vagy Dél-Amerikában bízhatnak a sikerben. Piaci pletykák szerint hamarosan megjelennek Európában is. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés