25 millióan az online filmkölcsönzőben

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Netflix

2011.
07.26.
10:14

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A második negyedév zárásának eredményei szerint a Netflix elérte a 25 milliós felhasználószámot, és mind a bevételek, mind a nyereség terén rekordokat döntöttek. Azonban emelniük kellett az árakat, ami miatt a következő időszakban nem lesz könnyű ugyanezt az eredményt tartani.

A Netflix, online filmkölcsönző 1,8 millió új felhasználót szerzett az elmúlt hónapokban, a nettó profit 68 millió, a teljes bevétel pedig 789 millió dollár volt. Mindkét eredmény rekordnak számít a cég történetében, amely mostanra offline videó és dvd tékából a legnagyobb streaming szolgáltató lett. 

A Netflix arról számolt be, hogy a streming-only előfizetési rendszerük sikeres lett, az új felhasználók 75 százaléka erre iratkozott fel, tehát a későbbiekben is arra ösztönzik majd a felhasználókat, hogy ezt a szolgáltatást válasszák. Főleg mivel a DVD küldő részlegük eredményei már nem növekednek és a felhasználók sokkal inkább igánylik a streaming lehetőségeket. 

Azonban ezt az átmeneti időszakot még nem érintette a közelmúltban végrehajtott áremelkedés, aminek eredménye majd csak a harmadik negyedben látszódik majd. A Netflix ugyan nem akarja elégedetlenné tenni felhasználóit, de szolgáltatásaik színvonalának fenntartása miatt úgy érezték a cégnél, hogy az áremelés szükséges volt. A következő negyedévben fejleszteni akarják rendszerüket, és még szélesebb skálán kínálnának stream-elhető anyagokat a regisztráltaknak. 

A várakozások szerint lehet ugyan kisebb visszaesés a felhasználók számában, de ettől még elérhetőnek tartják, hogy a Q4-re elérjék az egymilliárdos bevételt. Ebben egyébként segítségükre lehet az, hogy el akarnak indítani egy a Facebook-ba integrált alkalmazást. Ez azonban Amerikában nem lesz egyből használható jogi okok miatt, így Kanadában, vagy Dél-Amerikában bízhatnak a sikerben. Piaci pletykák szerint hamarosan megjelennek Európában is. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés