Piszkos ügynök

Szerző: blogger Forrás: a hang

Címkék: digibiz blog | médiaügynökség

2010.
03.05.
13:14

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A médiaügynökségekről kívánok felszólamlani. Ezúttal a média felől nézve - a jelenleg bevett pozitúrákat tekintve: alulnézetből. Mert, kérem, ami itt megy még mindig, az kábé olyasmi, mint ami az autóipar még a világgazdaság összeomlása előtt volt. Nem is olyan régen.

Ha akkoriban az ember összevakarta a zsét az új verdára és elballagott a dílerhez, az a díler aszonta, hogy baromi előnyös hitelkonstrukciókkal bírná a vásárlót elszórakoztatni, ha ezt ő igényelné. Mire elrebegte emberünk, hogy most nem vágyik erre nagyon, mert itten van a zsebében a zsé, most akarja kifizetni a cuccot, viszont adjon neki a kedves díler ezért engedményt.

Kiröhögte a díler - majdnem, mert látta az ember vérben forgó szemeit és duzzadt felkarját. Engedményt így és ezért nem adhat - jelentette ki az eladó. Az ember meg nem értette a dolgot, kipengette a vételárat, és a fejét csóválja azóta is. A díler nem is azt árulta, ami neki a dolga lett volna, hanem legfőképpen hitelkonstrukciót.

A médiaügynökségek már régen nem azt árusítják, ami a dolguk volna a mediális kollaborációban. Mediális szakértelmet példul nem annyira - tessék csak elbeszélgetni egy-egy médiavásárlóval, de ha kedves az IQ-juk, ne tegyék mégse. Mondhatni, nem egészen a hirdető érdekeit védelmezik - viszont baromira lökögetik a fagolyókat a szcsotin, hogy kiszasszerolják, a végén mennyi is jut nekik. S amióta a córesz még inkább szaggat, a helyzet csak fokozódik.

Mintha pont az zajlana, mint amikor egy valami a végnapjait éli. Mintha csak az nem fogná fel, hogy mi az ábra, akinek a léte, üzlete forog kockán. Mintha lejtőn robogna lefelé a távolsági autóbusz, a sofőr üveges tekintettel mered az alatta elsuhanó útra, imát mormol, és nem nagyon nem szeretné, ha a tegnapi kanyar ismét felbukkanna, mert nem fog a fék, és a retarder is kaput, hátul meg az utasok tettlegességbe hajló vehemenciával arról vitatkoznak, hogy a busztársaság új elnök-vezérigazgatója most aztán balos vagy jobbos legyen.

 Change!
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés