Lekörözik az USA-t az IKT szektorban

Szerző: digibiz Forrás: MTI / Digibiz.hu

Címkék: USA | telekommunikáció | Nokia | mobiltelefon | rangsor | szélessávú internet

2010.
02.16.
19:33

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Svédország megelőzte az Egyesült Államokat a hálózatok, mobiltelefonok és komputerek használata terén. Magyarországot a 23. helyre rangsorolták idén is, Lengyelország és Görögország elé.

A Connectivity Scorecard (összekapcsolhatósági ponttáblázat) elnevezésű felmérés egy tucatnyi mutatószám alapján  rangsorolja az egyes országokat aszerint, hogy milyen mértékben és milyen szakértelemmel alkalmazzák polgáraik a telekommunikációs technológiákat. Az 50 országra kiterjedő összehasonlítást, a saját módszere alapján, először 2008-ban végezte el Leonard Waverman, a London School of Economics professzora.

"Svédországban nemcsak hogy a legjobb az összetevők elegye, de kevés jel mutat arra, hogy ez az ország elveszítené vezető szerepét" - jelentette ki Waverman, aki hozzátette, hogy a svédek előnye fokozatosan növekszik az oktatás és a szakképzettség terén, holott valamikor ezek képezték az alapját az USA vezető szerepének az ipar és a szolgáltatások legtöbb szektorában.


Leonard Waverman

A tavalyi összesítésben Svédország még a második helyen állt az Egyesült Államok mögött. Idén Norvégia végzett harmadikként, két pozíciót javítva tavalyi helyezésén. 2010-ben a negyedik helyre Dánia, az ötödikre Hollandia, a hatodikra Finnország, a hetedikre Ausztrália, a nyolcadikra Nagy-Britannia, a kilencedikre Kanada, a tizedikre pedig Japán került. A kutatók szerint a Nokia Siemens Networks megrendelésére kidolgozott új mutatót már több ország alkalmazza innovációs stratégiájának kidolgozásában.

"A gazdaság élénkülése, a szélessávú adatátvitel elterjesztését ösztönző kormányzati élénkítő csomagok, valamint az információs és kommunikációs technológiák fejlődése derűlátásra ad okot a következő évekre" - vélekedett a londoni professzor. A 25-25 fejlett és fejlődő országot felsoroló táblázat első csoportjában a dél- és a kelet-európai országok sereghajtók. Magyarországot a 23. helyre rangsorolták, Lengyelország és Görögország elé. Térségünkből a maga 19. pozíciójával Csehország foglalja el a legelőkelőbb helyezést. A fejlődő országok csoportját Malajzia vezeti Dél-Afrika és Chile előtt.
    
1 hozzászólás 

2010.
02.23.
08:50

Maradi
Ha a telekommunikációs technológiák használata azt jelenti, hogy pl. sms-ezek a mosógépemmel is, akkor az a 23. helyezés számomra ideálisnak mondható. Nem szeretnék egy olyan internetes társadalmat megélni, ahol a Facebook-terminálon seggvakaró alkalmazás is elérhető (feltéve, hogy odahaza telepítve van a felhasználónak a vakargató robotkéz)...

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés