Az indiai IT outsource ipar emelkedés előtt áll

Szerző: digibiz Forrás: Financial Times / Digibiz.hu

Címkék: IT | outsource | India | Tata Consulting Services |

2010.
02.19.
16:08

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az indiai IT és szoftver ipar akár 13%-al is növekedhet a következő pénzügyi évben. A növekvő globális igényből a Tata Consulting Services, és hozzá hasonló cégek profitálnak majd.

Az indiai szoftver és szolgáltatási ipar szereplőit tömörítő szövetség (Nasscom) előrejelzései alapján az export bevétel 56 milliárd dollárra fog nőni 2011 márciusig - közel háromszorosára az előző pénzügyi évnek. Pramod Bhasin, a Nasscom egyik vezetője elmondta, hogy a globális válság az indiai informatikai ipart rákényszerítette, hogy megreformálja önmagát. "Remek jövő elé tekintünk, 13-15 százalékos növekedést vetítünk előre 2010-2011re az export szektorban, és 15-17 százalékos növekedést az indiai piacon" - mondta Bhasin úr szerint - aki a Genpact csoport társalapítója - az iparág a visszaesés közepette újra feltalálta magát, növelve a költséghatékonyságot, és nyitva új piacok irányába.


Pramod Bhashin

Som Mittal, a Nasscom elnöke elmondta, hogy a szektor azzal is javította globális munkaerejét, hogy fejlett piacokról vettek fel speciális tudással rendelkező tehetségeket. Elemzők szerint az informatikai cégek sikeresen  bekerültek a nyugati cégek beszállítói közé, amelyek most keresik a lehetőségeket hogy a globális pénzügyi válság utáni időkben csökkentsék költségeiket.  "Még messze vagyunk virágkortól, de az informatikai ipar érthetően nagyon izgatott, hiszen tudják, hogy a nyugati cégeknek ki kell szervezniük bizonyos feladatokat annak érdekében, hogy csökkentsék költségeiket"- mondta Sudin Apte, a Forrester Research egyik elemzője. "Ez több üzleti lehetőséget jelent az indiai szoftver exportőröknek."
 
Az indiai informatikai cégek ellenállóak tudtak maradni a pénzügyi válság alatt, akkor is amikor sok ügyfelük kormányaiktól kaptak segítséget az életben maradáshoz. Jelenleg több mint 60 országban hozzávetőlegesen 450 fejlesztőközpontot működtetnek indiai informatikai vállaltok.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés