Új megoldás és meghekkelt oldal jellemezte az online médiát a választásokon

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: önkormányzati választás 2010

2010.
10.03.
23:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A 2010-es önkormányzati választásokat a vezető oldalak a tőlük megszokott módon kezelték, az Index bulváros látványos közvetítése mellett az [origo] kissé elmaradottnak tűnt. A HVG viszont tudott újat mutatni, személyre szabható eredményfigyelő szolgáltatással segítette az olvasók tájékozódását. Mindeközben közel egy órán keresztül szinte elérhetetlen volt a választás.hu, meghekkelték a hivatalos oldalt.


Este hétkor váltottak
A vezető oldalak természetesen topstoryban hozták a választásokkal kapcsolatos híreket, de jellemzően csak este hétkor változtatták át a főoldal dizájnját. Az [origo] és a Nol kissé lemaradtak az eredmények közlésében, (18:50kor az indexen már kint voltak a 19 órai eredmények grafikonon) utóbbin még 19:53kor sem frissült a grafikon, nem voltak fent 19 órai eredmények. A NOL Twitter ablakban szórta a híreket, ami szintén 19 óra után került oda, és a többi hírportálhoz hasonlóan ezen az oldalon is megjelent az események percről percre való közvetítése. Az Index bulváros stílusban tálalta a választást, nagy képpel és felirattal, átlátható és könnyen visszakereshető volt a téma összes cikke. 



A HVG eredményfigyelő szolgáltatása is legalább ennyire hatásos, az érdeklődők kiválogathatják azokat a választókerületeket, amelyek polgármesteri eredményére különösen kíváncsiak. Az oldal személyre szabható: a kiválasztott körzetek tetszőlegesen tologathatók, cserélgethetők vagy akár törölhetők is; alapesetben pedig a budapesti és megyei jogú városok listái láthatók. A MTI mindeközben ontotta magából a híreket és eredményeket, percenként akár öt újabb információt is közölt a távirati iroda.

Meghekkelt rendszer

Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) miniszteri biztosa 21:50 kor arról tájékoztatta a közt, hogy fél- és háromnegyed kilenc között terheléses támadás érte az informatikai rendszert, emiatt egy ideig lassabban frissült a választási tájékoztató oldal. A támadás észlelésekor elkezdték a támadó IP-címeket kizárni, mivel több IP-cím is támadta a rendszert. A www.valasztas.hu negyed 10-re helyreállt.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Itthon a repülőjegyek és hotelek árait összevető szájtok kora még nem jött el, de a műszaki cikkek, újabban pedig a drogériai termékek és élelmiszerek árai már számtalan portálon összemérhető. Megnéztük, hogyan és milyen elszámolás alapján működnek ezek az oldalak.

Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés