A Kingston szerint fellendül a hazai memóriapiac

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu / MTI

Címkék: informatikai piac | adathordozó | Kingston Technology |

2010.
03.12.
16:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Kingston Technology magyarországi bevétele 12 százalékkal esett vissza az elmúlt évben, ennek ellenére a társaság 5-10 százalékos növekedésben bízik az idén.

A magyar piacon saját felmérése szerint 30 százalékos a részesedése, s tavaly 1-2 százalékponttal javította pozícióját. Az idei első két hónap pedig igazolja várakozásaikat, hiszen a piac értékben 5 százalékkal nőtt január-februárban - mondta Kaszál Norbert a cég Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere, aki hozzátette, hogy a magyar memóriapiaci forgalom tavaly mintegy 35 millió dollárt tett ki.
Kaszál szerint a piaci folyamatokra jellemző, hogy miközben világszinten visszaesett a kereslet a memóriák iránt, a termékek átlagára nőtt. Ennek hátterében az áll, hogy míg a válság előtt a fő alkatrészt, a chipeket áron alul adták a verseny miatt a gyártók, 80 dollárcent és 2,40 dolláros ársávban, a krízis bekövetkezte után, költségstruktúrájukat optimalizálandó, árat emeltek, s ma már 2,4 dollár a chipek átlagára, s ennek megfelelően emelkedett a végtermékek ára is. Ez az oka annak, hogy miközben a Kingston, hasonlóan a többi gyártóhoz, a magyar piacon több mint 25 százalékkal kevesebb terméket adott el tavaly, árbevétele csak fele ennyivel esett vissza.

Az üzletfejlesztési menedzser szerint a memóriapiacot elsősorban a félvezető alapú SSD (Solid-State Drive) meghajtók iránti gyorsan növekvő kereslet bővíti: az SSD nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, a hagyományos merevlemezeknél sokkal energiatakarékosabb, s drámaian, akár a négyszeresére felgyorsítja a számítógépek teljesítményét. További előnyük, hogyha leejtik vagy megütik, nem megy tönkre, mint a többi merevlemez.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Hewlett-Packard és a Dell, a világ két nagy PC-gyártója is nagy fellendülésre számít a következő két évben. Előrejelzéseik szerint élénkülés következhet be a vállalati szektorban, ahol a cégek fejlesztik és cserélik elöregedett eszközeiket, többek között a PC-ket is.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés