2 milliárdot ér a legjobb startup

Szerző: digibiz Forrás: The Telegraph

Címkék: startup | Spotify

2011.
04.14.
16:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A hat hónapon át tartó körültekintő értékelés után végre bejelentették a European Tech Start-Up 100 díjazottjait. A lista első helyére az online zenemegosztó Spotify került, amelybe nemrég 100 millió dollárt fektetett be az orosz DST, amelynek a Grouponban és a Facebookban is vannak érdekeltségei.

A százas lista a Daily Telegraph és a TechCrunch Europe szerint a jelenlegi legígéretesebb start-upokat reprezentálja Európában, amelyet hosszas munka és osztályozás után állítottak össze a szakma legismertebb képviselőinek segítségével, valamint befektetőkkel együtt. A sorrend felállításában a döntéshozók segítségére vol a StrategyEye, akik egy interaktív útmutatót készítettek a kiválasztott start-upokhoz. Ez nem csak általános információkkal szolgál a cégekről, de a legfrissebb híreket is megosztja róluk.

A lista sokféle kategóriát tartalmaz (pl.: e-kereskedelem, pénzügy, oktatás, audio és média, stb), melyeknek külön győztesei vannak, és természetesen szerepelnek rajta az olyan nagy nevek, mint a Rovio. Az általuk fejlesztett Angry Birds elvitte a Gaming & Virtual Worlds kategória első helyét, nem véletlenül. De csak egy cég az aki elviheti a fődíjat. 

A fődíjat idén a Spotify elnevezésű svéd zenemegosztó vitte el, amelynek segítségével a felhasználók bárhol és bármikor hallgathatnak streamel-ve zenét. Bár a bárhol még nem teljesen igaz, hiszen a szolgáltatás csak 7 európai országban működik, mert sok problémájuk van a lemeztársaságokkal és a jogdíjakkal kapcsolatban. A szolgáltatás Magyaroszágon sem érhető el.

A szolgáltatás 2006-ban indult, Európában mintegy tízmillió felhasználót szolgál ki, az üzleti modell alapvetően a hirdetés értékesítésre épül. Március közepén erősítették meg hivatalosan a Forbes hasábjain a már év elején kiszivárgott hírt, amely szerint a Facebookban és a Grouponban is meghatározó részesedéssel rendelkező DST 5%-nyi részesedés fejében 100 millió dollárt fektetett a cégbe. A Spotify értékét jelenleg 1,5 - 2 milliárd dollárra becsülik 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés