14 éves fiú tervezte az első magyar Doodle-t

Szerző: digibiz Forrás: Index

Címkék: Google

2011.
06.16.
10:37

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google első magyarországi logó, azaz Doodle tervező pályázatát egy 14 éves salgótarjáni diák nyerte.

Kovács Illés kapta a legtöbb szavazatot pályamunkájára a Doodle 4 Google versenyen, így június 15-én az általa tervezett Doodle volt látható a Google.hu-n. Hatvan pályamű jutott a döntőbe, és a 4 korcsoport versenyzői közül az internetezők választhatták ki a győzteseket. A feladat az volt, hogy a versenyzők rajzaikban elmondják, mit jelent számukra Magyarország. Az összességében legtöbb szavazatot begyűjtő Kovács Illés amellett, hogy rajza kint lehetett a magyar Google kezdőlapján, egymillió forintos támogatást nyert iskolájának, a Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskolának. A kategóriák győztesei laptopokat kaptak, és ellátogathatnak a Google zürichi központjába.

A Google Doodle sok éves hagyományra tekint vissza, sokan terveztek már logókat a kereső óriásnak. A Doodle mindig egy esemény időpontjára, fontos ember születésének vagy halálának évfordulójára emlékezik meg, de az aktuális ünnepekkor is megváltozik a logó. Sok esetben globálisan minden internetező számára kicserélődik egy napra, mint például az Olimpiák idején, vagy olyan személyek esetében akik az egész világunk működését befolyásolták. Charlie Chaplin, Nikola Tesla, és sokan mások is kaptak már Doodle-t, de Pac-Man is ott van a sorban. Legutóbb Les Paul 96-ik születésnapjának alkalmából változott a Google logó egy pengethető elektromos gitárrá. 

De a Google odafigyel a nemzeti sajátosságokra, így például március 15-én, vagy október 23-án mindig készítenek a magyar internetes közösség számára az alkalomnak megfelelő logót. Idén február huszadikán pédául Munkácsy Mihály iheltte a Doodle-t, csak a magyarok számára, de vannak olyan globális Doodle-ök, mint amikor Bartók Bélára emlékeztek, vagy Rubik Ernőre, amikor magyar vonatkozása van a logónak. Tavaly június 5-én Gábor Dénes nevét ismerhette meg így a világ.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés