130 milliárd felett az online kereskedelem

Szerző: digibiz Forrás: gkienet.hu

Címkék: online kereskedelem

2011.
08.31.
13:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A GKIeNET felmérése kimutatta, hogy Magyarország online kereskedelme a tavalyi év folyamán is növekedett, 133 milliárdos forgalmat bonyolított.

Jelenleg az e-kereskedelmi piac a hazai kiskereskedelmi forgalom 1,8 százalékát teszi ki, azonban úgy számolják, hogy idén ez növekedhet és 2011-ben elérheti a 155-160 milliárdot is, így 2,2 százalékos szeletet jelenthet. 

Míg 2009-ben nagyjából 100 milliárdos volt még csak a forgalom, látható, hogy a folyamatos növekedést, a vásárlói kör bővülését nem akadályozta a gazdasági válság, sőt, elő is segítette azt. Ezekben az adatokban ráadásul nincsen benne az a forgalom, amelyet az aukciós oldalak bonyolítanak, és ami szintén nagyon sikeres, hiszen a tavaly az árverésre bocsátott termékek értéke nagyjából 28-30 milliárd forint volt.

A felmérésből kiderül továbbá, hogy a nagy webáruházak, akik eddig is a piac jelentős szereplői voltak, szintén növelni tudták bevételeiket, anélkül, hogy stratégiát, formát kellett volna váltaniuk. Idén azonban lehet erre szükség lesz a sok újfajta lehetőség, így például a közösségi vásárlási
oldalak miatt. A kisebb változások miatt a nagy webáruházak 7-8 százaléka már apróhirdetési weboldalakon, 9-10 százalékuk pedig aukciós oldalakon is kínálta termékeit.

Idén lesz először igazán népszerű a bónuszos, kuponos vásárlási forma, mely rengeteg területre nyújt kedvezményt, és már most nagyon sokféle cég foglalkozik ilyen szolgáltatással. A becslések alapján 2011-ben ez a szegmens elérheti a 2 milliárdos forgalmat.

Az interneten vásárlókról kiderül az adatokból, hogy a 14 éven felüli népesség 14 százaléka vásárolt már online. A rendszeresen, azaz havonta legalább egy órát internetezőknek pedig a 33 százaléka tette ugyanezt. Egyre többen vannak online Magyarországon (14 évesnél idősebb lakosság 58 százaléka), tehát emelkedett az online vásárlók aránya is.


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés