100 millió dollárt loptak a hackerek

Szerző: digibiz

Címkék: hacker

2011.
04.18.
11:25

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az amerikai hatóságok azt állítják, hogy eddigi legnagyobb győzelmüket könyvelhetik el a számítógépes bűnözés ellen. Lezártak ugyanis egy hálózatot, amely egy rosszindulatú szoftver segítségével több mint 2 millió számítógépet fertőzött meg, és aminek segítségével nagyjából 100 millió dollárt loptak a készítői.

Az Egyesül Államok Igazságügyi Minisztériuma szerint a Coreflood vírus által a bűnözők egy botnet irányítása alá helyezték a számítógépeket, hozzájutottak a felhasználók banki és egyéb személyes adataihoz, amit aztán arra használtak, hogy online ügyleteket, elsősorban hitelfelvételt, bonyolítsanak le a felhasználók nevében.

A botnet központi merevlemeieznek leállításához a connecticuti bíróság adta meg az engedélyt. 

A fertőzött gépek nagy része Amerikában volt, a bűnözők többsége azonban külföldi állampolgár. Alan Paller, a SAN intézet (számítógépes bűnözés elleni nonprofit szervezet) igazgatója szerint a leállított rendszer mögött egy orosz bűnözői csoport állhat. Nehéz megállapítani mennyi pénzt loptak el, de a szám meghaladhatja a 100 millió dollárt.
 
Az áldozatok között van például egy michigani ingatlan iroda, amely több mint 115 ezer dollárt vesztett, vagy egy tenessee-i biztonságtechnikai vállalkozás amelytől megközelítőleg 242 ezer dollárt loptak el. Az áldozatok azonosítása az amerikai internetszolgáltatók bevonásával zajlik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés