100 millió dollárt loptak a hackerek

Szerző: digibiz

Címkék: hacker

2011.
04.18.
11:25

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az amerikai hatóságok azt állítják, hogy eddigi legnagyobb győzelmüket könyvelhetik el a számítógépes bűnözés ellen. Lezártak ugyanis egy hálózatot, amely egy rosszindulatú szoftver segítségével több mint 2 millió számítógépet fertőzött meg, és aminek segítségével nagyjából 100 millió dollárt loptak a készítői.

Az Egyesül Államok Igazságügyi Minisztériuma szerint a Coreflood vírus által a bűnözők egy botnet irányítása alá helyezték a számítógépeket, hozzájutottak a felhasználók banki és egyéb személyes adataihoz, amit aztán arra használtak, hogy online ügyleteket, elsősorban hitelfelvételt, bonyolítsanak le a felhasználók nevében.

A botnet központi merevlemeieznek leállításához a connecticuti bíróság adta meg az engedélyt. 

A fertőzött gépek nagy része Amerikában volt, a bűnözők többsége azonban külföldi állampolgár. Alan Paller, a SAN intézet (számítógépes bűnözés elleni nonprofit szervezet) igazgatója szerint a leállított rendszer mögött egy orosz bűnözői csoport állhat. Nehéz megállapítani mennyi pénzt loptak el, de a szám meghaladhatja a 100 millió dollárt.
 
Az áldozatok között van például egy michigani ingatlan iroda, amely több mint 115 ezer dollárt vesztett, vagy egy tenessee-i biztonságtechnikai vállalkozás amelytől megközelítőleg 242 ezer dollárt loptak el. Az áldozatok azonosítása az amerikai internetszolgáltatók bevonásával zajlik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés