100 milliárdot érhet a Facebook

Szerző: digibiz Forrás: Christianpost.com

Címkék: facebook | tőzsde

2011.
06.16.
10:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Leghamarabb 2012 áprilisában mehet a nyilvános tőzsdére a világ legnagyobb közösségi hálózata, aminek tükrében a Facebook értéke elérheti a 100 milliárd dolláros értékhatárt. A piacon közben megjelentek a hírek, amelyek szerint látogatókat veszít az oldal.

A Facebook-nak idén több mint 500 befektetője lehet, ezért amikor elindul a nyilvános kereskedés, annak az amerikai jogszabályok szerint, ha egy magánkézben lévő vállalatnak több mint 500 befektetője van, akkor el kell kezdenie megosztani negyedéves pénzügyi jelentésének részleteit a Biztonsági- és Tőzsde Bizottsággal (SEC), csak úgy mint az állami vállalatoknak. 
 
Amire mindenki felkapta a fejét, az a Facebook 100 milliárdra értékelése, ami a legnagyobb technológiai vállalatok közé juttatja a közösségi oldalt. A piac vezető cége, az Apple jelenleg több mint 300 milliárdot ér, a Microsoft nagyjából 203 milliárdot, a Google 162-t. A Facebook a tőzsdére menetellel olyan cégeket előzhet meg az iparágban mint a Hewlett-Packard, a Cisco, vagy a Canon.

A Facebook-nak most 687 millió felhasználója van, és céljuk idén elérni a 700 milliót. Mindeközben azonban olyan hírek terjednek, hogy a közösségi oldal folyamatosan veszít felhasználóinak számából. Amerikában nagyjából 6 millió felhasználót vesztettek az utóbbi időben, Kanadában 1,52-t, de Oroszországban vag az Egyesült Királyságban is több mint százezret. Ezek azok az országok, ahol a leghamarabb elterjedt a közösségi oldal használata. A szakértők azt mondják, hogy amikor a Facebook felhasználóinak száma egy országban eléri a lakosság 50 százalékát, akkor a növekedés megtorpan, és átmeneti csökkenés tapasztalható. 

A Facebook-nál úgy látják a csökkenésről szóló híreket, hogy bizonyos időközönként felröppennek ilyen pletykák, amelyeket a hirdetési eszközük adataira alapoznak, pedig annak nem sok köze van a közösségi oldal növekedési adataihoz. Az aktív felhasználók 50 százaléka belép naponta a Facebook-ra, és ők inkább az ilyen eredményekre figyelnek. A Facebook rohamosan terjeszkedik Dél-Amerikában, de a Mark Zuckerberg által kitűzött legnagyobb célt, az egymilliárdos felhasználó számot csak úgy érhetik el, ha meghódítják Kínát és Oroszországot. Itt viszont jelentős a helyi közösségi hálózatok előnye.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés