10 milliárd letöltés az Android Marketen

Szerző: digibiz Forrás: CS Monitor

Címkék: Android | Apple

2011.
12.07.
12:01

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az ABI elemző év végi becslései szerint október végén a mobil applikációk 44%-át Androidos készüléken töltötték le, míg az Apple csak 31%-ot ért el. Ezek az adatok megerősítik azt, hogy az Android egyre népszerűbb - naponta körülbelül 550 ezer Android készüléket helyeznek üzembe -, sőt a Google hozta létre az első széles körben sikeres mobil applikáció piacot is.

Ezen a héten a Google bejelentette, hogy a 2008 őszén indult Android Market elérte a 10 milliárdos letöltést, és ez a szám havonta újabb 1 milliárddal nő.
 
"Az egymilliárd minden szempontból hatalmas szám, főleg ha a növekedés sebességét írja le" - írta Eric Chu az Android Blogon. Hozzátette, hogy alig várja, hová vezet ez a növekedés 2012-ben.
 
Tagadhatatlanul nagy számok ezek, azonban kérdéses, hogy elegendő-e ahhoz, hogy megelőzze az Apple App Store-t, amely már januárban elérte 10 milliárd letöltést. Noha az Android lassabb ütemben kezdett el terjedni, mostanra felgyorsult a tempó és a márciusi 3 milliárdról néhány hónap alatt mostanra 10 milliádra nőtt a letöltések száma. Más szóval, ha az App Store letöltéseinek növekedése megmarad a mostani lassú és egyenletes tempóban, akkor az Android Market hamar maga mögött hagyhatja.

A szakértők szerint ugyanakkor az Apple alkalmazás piacának profit termelő képessége jelentősen jobb az Android Marketénél.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés