10 milliárd letöltés az Android Marketen

Szerző: digibiz Forrás: CS Monitor

Címkék: Android | Apple

2011.
12.07.
12:01

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az ABI elemző év végi becslései szerint október végén a mobil applikációk 44%-át Androidos készüléken töltötték le, míg az Apple csak 31%-ot ért el. Ezek az adatok megerősítik azt, hogy az Android egyre népszerűbb - naponta körülbelül 550 ezer Android készüléket helyeznek üzembe -, sőt a Google hozta létre az első széles körben sikeres mobil applikáció piacot is.

Ezen a héten a Google bejelentette, hogy a 2008 őszén indult Android Market elérte a 10 milliárdos letöltést, és ez a szám havonta újabb 1 milliárddal nő.
 
"Az egymilliárd minden szempontból hatalmas szám, főleg ha a növekedés sebességét írja le" - írta Eric Chu az Android Blogon. Hozzátette, hogy alig várja, hová vezet ez a növekedés 2012-ben.
 
Tagadhatatlanul nagy számok ezek, azonban kérdéses, hogy elegendő-e ahhoz, hogy megelőzze az Apple App Store-t, amely már januárban elérte 10 milliárd letöltést. Noha az Android lassabb ütemben kezdett el terjedni, mostanra felgyorsult a tempó és a márciusi 3 milliárdról néhány hónap alatt mostanra 10 milliádra nőtt a letöltések száma. Más szóval, ha az App Store letöltéseinek növekedése megmarad a mostani lassú és egyenletes tempóban, akkor az Android Market hamar maga mögött hagyhatja.

A szakértők szerint ugyanakkor az Apple alkalmazás piacának profit termelő képessége jelentősen jobb az Android Marketénél.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés